uk pl en de fr

Як вибрати спальню

Як вибрати спальню
Категорії: Статті

Наше життя настільки стрімко проходить, що іноді хочеться просто відпочити від усього у комфортній та затишній обстановці. Де як не в спальні ми можемо набратися сил, відновити організм після важкого трудового дня та відпочити. Як облаштувати приміщення найкращим чином, вибрати якісну спальню за доступною ціною, купити цільний гарнітур чи окремо збирати меблі? У цій статті ми розповімо вам про те, на що слід звертати увагу при виборі спальні та як поетапно придбати якісні меблі за доступними цінами. Протягом довгих років спальні залишаються особистим простором та відображенням смаку та характеру господаря, його звичок та бажань. Тому, до вибору спального гарнітура варто підійти відповідально та уважно, і не в жодному разі не поспішати. Почнемо з того, що меблі для спальної кімнати потрібно вибирати поетапно.

Вибираємо ліжко

Оптимальним варіантом буде спочатку вибрати і купити хороше ліжко. Два головні фактори, на які варто звертати увагу – це ваші особисті бажання та уподобання, а також можливості вашої кімнати. Наприклад, якщо спальня великих розмірів, простора та закрита, то доцільним буде купити велике та просторе ліжко. Можна навіть вибрати ліжко нестандартної форми, наприклад кругле, тим самим внести в інтер'єр екстравагантність та оригінальність. Також можна вибрати ліжко з узголів'ям. узголів'я - дуже важливий і стилі-утворюючий елемент, під який надалі підлаштовуватимуться всі меблі. Наприклад, узголів'я з еко-шкіри та тканини виглядає дуже вишукано і надає ліжку та кімнаті загалом шарму. Підголів'я може бути як низьким, так і високим, у вигляді валика або рейковим, а також може кріпитися до стіни. Це залежить від індивідуальних потреб. Але насамперед при виборі такого ліжка необхідно звертати увагу на каркас. Каркас може бути двох видів. Перший – це коли опорою служить спинка ліжка. А другий – коли у ліжка є ніжки, а бічні панелі є несучим елементом. Якщо ваша кімната маленька і поєднана з іншими кімнатами в квартирі, це не означає, що потрібно керуватися критерієм "яка влізе, таку і поставимо". Існує безліч функціональних та вигідних варіантів, які дозволяють економити простір та вигідне використовувати кожен сантиметр кімнати. Перший варіант, який чудово підійде для невеликих приміщень – це ліжка з підйомним механізмом. Вони багатофункціональні та зручні. Завдяки окремій ніші для білизни ви зможете скласти в таке ліжко подушки, ковдри та інші речі, які можуть займати багато місця. Можливо навіть, що вам не доведеться купувати окремий комод для речей і в кімнаті буде більше місця. Також є моделі ліжок, які комплектуються ящиками. Ящики виконують функцію підйомного механізму і дозволяють скласти всередину багато речей. Якщо ваша кімната зовсім крихітна, то хорошим варіантом буде купити розкладний диван, який на вигляд, можливо, і здасться незручним місцем для сну, але після того, як його розкласти стане повноцінним ліжком. На сьогодні на ринку існує величезний вибір функціональних моделей ліжок, до яких прикручуються тумбочки, полички і навіть комоди. Купивши такий набір ви відразу ж отримуєте необхідні меблі для кімнати, які гармонують один з одним за кольорами та типом матеріалу. АЛЕ такий варіант не буде найкращим для тих, хто не любить одноманітність та однотипність. Якщо ви раптом захочете змінити ці тумбочки, то відкрутити їх, зберігши при цьому первозданний вид ліжка буде важко.

Якість та екологічність

Одним з найважливіших факторів, який варто врахувати при виборі спального гарнітура - матеріали виготовлення меблів та їх екологічність.

Якими б стильними не були меблі, якщо це буде неякісний ДСП, то довго ви отримувати задоволення від спальні не будете. На сьогоднішній день більшість виробників виготовляють меблеві гарнітури з таких матеріалів як ДСП і МДФ, що не завжди корисно для нашого здоров'я. Найнешкідливішим, навіть корисним для здоров'я матеріалом виготовлення меблів вважалося і вважається дерево. Спальні гарнітури з натурального дерева мають особливу стійкість в процесі експлуатації, не виділяють і не містять шкідливих речовин, а також виглядають стильно в будь-якому інтер'єрі. Єдиний мінус таких спалень дуже дорого і не всім по кишені. Не можна говорити, що ДСП - це абсолютно негідний і неякісний матеріал. Сьогоднішні технології виготовлення меблів дозволяють зробити меблі з ДСП досить якісними та міцними, а також позбавити її всіх шкідливих речей. Сьогодні проблема неякісних меблів не у матеріалах виробництва, а у самих виробниках. Багато хто хоче заощадити і не дуже звертає увагу на те, який клей і фарба використовується в процесі виробництва. Згодом такий неякісний клей починає виділяти токсичні речовини в атмосферу, що може спричинити алергію та інші небажані реакції організму. Тому, перш ніж купити меблі, необхідно або знайти перевірену компанію або вимагати сертифікати якості, які повинні бути у кожного виробника, що поважає себе.

Функціональність меблів

Крім своїх естетичних функцій, меблі повинні бути ще й функціональними. Господарі великих кімнат на цей фактор звертають набагато менше уваги, ніж власники маленьких. У приміщеннях з невеликими габаритами потрібно продумувати кожен сантиметр простору і вигідно його використовувати. Для таких кімнат існує безліч практичних та зручних рішень. Наприклад, ви можете не купувати велику шафу, комод і безліч тумбочок. Більш вигідним варіантом буде придбати розсувні системи, які збережуть простір і разом з тим дозволять вмістити одяг, ковдри, подушки та інші речі. Дзеркальні розсувні системи позбавлять вас потреби купувати трюмо. Що стосується великих спалень, то трендом кількох останніх років стало зонування кімнати, тобто поділ приміщення на кілька функціональних зон. Це допомагає зробити кімнату комфортною, функціональною та водночас затишною. Перегородками можуть бути шафи-купе, скляні двері, різні стелажі або наскрізні полиці. Всі ці сучасні рішення для спалень допоможуть вам зробити унікальну, затишну та функціональну кімнату, в якій ви почуватиметеся розслаблено та комфортно.

Де купити спальню?

Відвідування салонів - довга і затяжна процедура, на яку часто не вистачає часу у багатьох з нас. Прекрасним варіантом сьогодні буде купити спальню в інтернет-магазині. У нас ви знайдете великий вибір спалень від виробника, зможете купити готові моделі або замовити індивідуальний проєкт спальні, яка прослужить вам довгі роки, внесе в будинок комфорт, затишок і гарний настрій. Компанія-виробник Neodveri завжди рада дарувати вам якість за доступною ціною.



Сopyright © NeoDveri 2013 - 2023. Всі права захищені
Тел.: (096) 33-55-177
E-mail: info@neodveri.com.ua